Cameră pentru copii într-un bloc clasic - inspirație

Cameră pentru copii în tot apartamentul

Părintele se schimbă, copilul se schimbă! În aproximativ doi sau trei ani, copilul răspândește jucării în tot apartamentul. Mama preferă să aibă bebelușul la vedere, așa că cedează și amenajează un mic colț în fiecare cameră. Dacă locuiți într-un mic bloc clasic, veți folosi cu adevărat fiecare spațiu liber. Ce a funcționat pentru noi:

  • Rafturi deschise pentru jucării – sunt ușor accesibile și copilul nu își prinde degetele atunci când deschide dulapurile sau sertarele.
  • În sufragerie aveam un stand de ziare și cărți pentru copii și o cutie mare de jucării în care pot fi strânse destul de repede.
  • În dormitor, am rezervat două rafturi inferioare ale bibliotecii pentru cărțile pentru copii. Am lăsat o saltea de la pat pentru copii pe podea lângă bibliotecă și a fost creat un colț de lectură – copilul nu trebuie să urce sus, se poate culca, dacă este obosit, se poate juca într-un astfel de colț.
  • În bucătărie am avut o bucătărie mică, așa că am procurat o scară mică, astfel încât copilul să poată fi implicat la gătit la fel de mult pe cât posibil.
  • În coridor, am montat o placă de marcare pe un perete – „un copil poate desena în picioare“. Hârtia de ambalat lipită din spatele ușii va fi de asemenea suficientă dacă nu doriți să montați placa. Sau încercați o tablă albă. Starea în picioare este mai naturală pentru copii, veți evita pereții murdari.
  • În hol într-o alcovă liberă, am așezat un mic raft cu cutii – pentru jucării, dar și pentru capse, benzi de cauciuc, benzi, perii și o oglindă mare pe peretele din spatele acestuia. Aici fiicei îi plăcea să joace coaforul, era suficient să aduci un scaun.

Noi te vom scoate din somnul acela!

Cât timp a dormit copilul cu tine în dormitor? Am avut un „pat triplu“ până la aproximativ patru ani ai fiicei noastre. În camera copiilor a fost biroul tatălui, motiv pentru care nu am vrut să facem prea multe schimbări. Dar au apărut viruși de grădiniță și adesea bolile fiicei au fost transmise și părinților noștri. Știam că ar fi mai bine dacă ar avea propria sa cameră. Odată am urmărit un basm al prințesei și fiica a anunțat că, dacă ar avea un baldachin peste pat, va dormi în propria cameră. Am ales cu ea o țesătură de perdea roz, am cusut un baldachin. În weekend-ul următor, fiica a fost păzită de bunici, am pictat, am mutat mobilier și mirăte lume, baldachinul a funcționat cu adevărat. De atunci, suntem singuri în dormitor.
Colecția de autocolante în camerele copiilor ar putea funcționa în același mod. Camera va deveni fabulos de atractivă pentru copii și, în același timp, nu vă costă mult timp sau efort. Așezați copiii în genunchi și alegeți împreună ce i-ar inspira pentru o mare schimbare de „dormire“.

Și unde își va face temele?

Când vine timpul să înceapă școala, părinții încep să se gândească la schimbări în camera copiilor. Copilul are nevoie de un birou spațios pentru a scrie temele și de un loc unde să-și păstreze rechizitele. Este încă important pentru copii să aibă suficient spațiu pentru a se juca.

Luați în cont că la început veți ajuta cu facerea temelor pe acasă, așa că este o idee bună să stați la masă cu copilul dumneavoastră.

Visul fiecărui părinte este ca copilul să pregătească independent de la început o servietă școlară și hainele pentru școală. Prin urmare, creați condiții adecvate pentru el – lăsați ca fiecare lucru să-și aibă locul său: „Unde va avea loc ghiozdanul după ce va veni de la școală?“. Pune deoparte niște sertare sau rafturi pentru manuale, foi de lucru, caiete, papetărie. Puneți programul undeva aproape într-un locul vizibil. Nu îi ajutați, doar verificați.
Trecerea de la o cameră plină de jocuri la una de școală plină de obligațiuni este o mare schimbare pentru copii. În mod excesiv, prin introducerea sistemului și a unui aspect bun al camerei, vom duce la independență cu un sentiment bun al acestei independențe. Camera renovată îi încurajează pe copii: „Îmi place foarte mult o cameră atât de mare!“ O schimbare simplă și rapidă, dar eficientă a camerei copiilor este posibilă cu autocolante pe perete.

Pubertatea și timpul studențesc vor aduce cu siguranță alte schimbări în cameră, dar încă nu le-am experimentat.

Articolul a fost pregătit de Juliana


Distribuiți acest articol prietenilor dvs