Mona Tomassi: Continuă să visezi, rămâi curios și lumea îți va aduce înapoi experiențe frumoase

PREZINTĂTE NOUĂ

Sunt designer și ilustrator originar din Polonia. În prezent locuiesc în Spania, unde a fost fondat Mona Tomassi Studio – un atelier online cu două servicii de design grafic: ofer ilustrații personalizate, modele repetate și seamless pattern designs (modele neântrerupte pentru pânză). Am deschis recent un magazin online cu modele gata făcute și modele grafice pentru descărcare.

Toate lucrările mele sunt pictate manual, dar produsul final este un fișier grafic digitalizat gata de tipărire – pe materiale textile, tapete sau alte materiale. Trimit rezultatul muncii către clienții mei prin Internet. Datorită acestui mod de lucru, pot lucra de oriunde cu companii din întreaga lume, de exemplu din Japonia, America, țara mea natală din Polonia și bineînțeles cu Slovacia, de unde este INSPIO :)

CÂND AI ÎNCEPUT SĂ PICTEZI?

Am început să pictez când aveam 15 ani. M-am inspirat din istoria artelor plastice. În această perioadă, am urmat cursuri de desen și pictură de la un profesor la o școală de artă din orașul meu natal – Universitatea de Arte din Poznań. Călătoria mea profesională în lumea designului de modele pentru suprafațe a început acum câțiva ani când am intrat la școala de artă din Spania (IED Madrid), o ramură a școlii italiene – Istituto Europeo di Design. Mi-am terminat studiile cu o diplomă de master..

AI FOST ÎNTOTDEAUNA UN DESIGNER GRAFIC?

Cunoștințele din studiu mi-au fost foarte utile în proiectele mele de grafician textil într-o mare companie poloneză LPP. Am lucrat acolo pentru marca Sinsay Kids, unde am învățat multe despre proiectarea de modele fără cusătură și imprimeuri pentru copii. Atunci am decis că această zonă va fi calea pentru dezvoltarea mea profesională ulterioară.

Cu toate acestea, înainte am lucrat ca specialist în relații publice. Am scris articole, am făcut interviuri, am gestionat social media și am făcut multe alte tipuri de promovare sau organizare a sarcinilor. Aceste cunoștințe, combinate cu abilitățile mele artistice, mi-au dat curajul să încep o afacere și să încep să îmi îndeplinesc visul – de a deveni un creator independent..


La fel ca majoritatea designerilor, mă bazez foarte mult pe intuiția și sentimentul meu. Aceasta face din fiecare artist un creator unic. Simt că coordonarea unică a culorilor este o parte foarte importantă a modului în care munca mea va fi primită.


DE CE ȚI-AI ALES TEHNOLOGIA ÎN ACUARELĂ?

Ador acuarela din mai multe motive. În primul rând, această tehnică exprimă sensibilitatea și estetica mea. Vreau ca desenele mele să fie percepute ca fiind delicate, liniștitoare, perfect asortate , iar acuarela se potrivește perfect obiectivului meu. De asemenea, vreau ca fiecare dintre desenele mele să fie unice , iar această tehnică specifică de pictură garantează o abordare foarte personală a fiecărei lucrări.

De asemenea, fiecare textură de acuarelă pictată manual este diferită și reflectă frumos mâna artistului. Culorile moi pe tapet, autocolante sau textilele sunt realizate pentru copii și pot fi ajustate cu ușurință pentru diferite tipuri de interioare sau mobilier. Din același motiv, folosesc deseori desenul în creion în procesul meu creativ.

CUMA ARATĂ PROCESUL DE CREARE DE LA SCHETARE, PICTARE PÂNĂ LA TRIMITEREA ÎN LUMEA DIGITALĂ?

Proiectele mi le creez pe hârtie, le vopsesc manual și următorul pas este scanarea. Scanez întotdeauna ilustrațiile mele la rezoluție înaltă și apoi le retușez în programe grafice – cum ar fi Adobe Photoshop. Acolo compun modele pe scară largă sau plasez imprimări, reglez culorile și încerc diferite compoziții.

AI CREAT PENTRU INSPIO PROIECTE DE AUTOCOLANTE SAFARI. CARE A FOST CEA MAI MARE PROVOCARE?

Crearea unei colecții SAFARI pentru INSPIO a fost, în general, o experiență foarte plăcută. Cel mai complicat moment al întregului proces a fost aranjarea inițială a unui grup atât de mare de animale pe un autocolant de perete. Imaginarea efectului final înainte de a începe un proiect complex poate fi uneori o provocare, dar rezultatul final a fost exact așa cum plănuisem. Sper că clienților le vor plăcea proiectele mele și vor devini parte a multor case.

CARE ANIMAL A FOST CEL MAI AMUZAT DE CREAT ȘI CARE CELE MAI GREU?

Îmi place foarte mult să pictez animale din toată lumea. Și, deși am făcut o mulțime de proiecte cu animale, nu m-am săturat niciodată de acest subiect de animal. Este adevărat că pictez unele animale mai bine decât altele. Preferatele mele sunt girafele și zebrele. Poate pentru că vopsirea dungi și pete este foarte distractiv și relaxant.

ČÎn ceea ce privește colecția SAFARI, aș spune că papagalul, deoarece scopul meu era să-l prind zburând și în curând va găsi o frunză pe care să aterizeze. Am încercat să-l țin vesel în același timp. Ce credeți, am reușit? :)

CARE ESTE MESAJUL TĂU LA COLECȚIA SAFARI?

Lumea este plină de creaturi și aventuri frumoase. Continuă să visezi, rămâi curios și lumea îți va aduce înapoi experiențe frumoase.

Interviul a fost pregătit pentru dvs. de Lucka & Mona


Distribuiți acest articol prietenilor dvs